2 Διατροφικοί Μύθοι που Κουβαλάμε από τις Μαμάδες μας κι Ένας που Βγαίνει Αληθινός!

Μπορεί μια ζωή ό,τι μας λένε οι μαμάδες μας, εμείς να το απαρνούμαστε, ωστόσο όσο μεγαλώνουμε μερικά πράγματα έχουν "εισχωρήσει" για τα καλά στο μυαλό μας και τα θεωρούμε δεδομένα. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τη διατροφή μας, ξέρετε, αυτά που μια ζωή, μας έλεγαν οι μαμάδες μας και τα θεωρούμε δεδομένα, ενώ συχνά δεν είναι! Ε να, κάποια από αυτά είπα να "συζητήσουμε" σήμερα!

Το μαύρο ψωμί παχαίνει λιγότερο απ’ το άσπρο. Κλασική συμβουλή από τις μαμάδες που λένε "φάε ψωμί, αλλά τουλάχιστον να είναι το μαύρο που δεν παχαίνει"! Δυστυχώς (ή ευτυχώς) κάτι τέτοιο δεν ισχύει, απλώς το μαύρο ψωμί είναι λίγο πιο υγιεινό και βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Ευτυχώς μεγαλώσαμε και μάθαμε πως σημασία δεν έχει το είδος, αλλά η ποιότητα του ψωμιού. Λευκό ή ζυμωτό, σίκαλης ή πολύσπορο, με προζύμι ή χωρίς, πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως το ψωμί που τρώμε έχει όσο το δυνατόν λιγότερα συντηρητικά. Είμαστε τυχεροί γιατί στη χώρα μας κάθε γειτονιά έχει και τον δικό της φούρνο, οπότε δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς το ψωμί που του αρέσει! Προσοχή όμως, μπορεί να είναι απαραίτητο στη μεσογειακή διατροφή αλλά με μέτρο. Όταν το ψωμί «πέφτει» -κατά λάθος πάντα!- στις σαλάτες ή στις σάλτσες παχαίνει ανεξαρτήτως χρώματος..!

Οι πατάτες απαγορεύονται. Όταν ακούω από κάποια φίλη μου που κάνει δίαιτα πως ο διαιτολόγος της έκοψε το ψωμί, ή τις πατάτες, ή το κρέας ή τα γαλακτομικά ή οτιδήποτε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία ενός οργανισμού, γίνομαι έξω φρενών! Δεν υπάρχουν τροφές που αδυνατίζουν (δυστυχώς) όπως δεν υπάρχουν και τροφές που παχαίνουν, αρκεί να μαγειρευτούν και να συνδυαστούν σωστά. Όντως, οι τηγανητές πατάτες είναι λίγο «επικίνδυνες», αλλά βραστές ή ψητές συνδυασμένες πάντα με σαλάτα προσφέρουν στον οργανισμό μας το άμυλο που χρειάζεται. Οπότε ας μην υπερβάλλoυμε!

Πήρες τις βιταμίνες σου; Σ’ αυτό είχαν δίκιο. Όποια μαμά κι αν ρωτήσεις, θα σου μιλήσει για βιταμίνες! Θα σου στύψει πορτοκαλάδες και θα σου κάνει καμιά 10αριά reminders για το πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό μας οι βιταμίνες! Γι’ αυτό εγώ δεν ξεχνώ ποτέ την EVIOL MultiVitamin, που περιέχει έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων απαραίτητων για την καλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και το συνένζυμο Q10, ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και παράλληλα βοηθάει το σώμα να παράγει ενέργεια. Κάθε μέρα λοιπόν, μαζί με το πρωινό μας, γιατί χωρίς πρωινό καμία μέρα δεν ξεκινάει σωστά, παίρνουμε μια EVIOL MultiVitamin και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη μαμά μας τηλέφωνο για καλημέρα!

×