Ήξερες ότι η Άσκηση Τονώνει το Ανοσοποιητικό σου;

Η καρδιά μας είναι ένας μυς, ο οποίος, όσο περισσότερο ασκείται τόσο πιο πολύ δυναμώνει και γίνεται πιο υγιής. Η αερόβια άσκηση, δυναμώνει την καρδιά και την κάνει πιο “ανθεκτική”, ενώ ταυτόχρονα  συμβάλλει(1) :

  • στην καύση των θερμίδων (αποτελέσματα στην εμφάνιση)
  • στην εξισορρόπηση της πίεσης
  • στη μείωση της LDL χοληστερίνης (την λεγόμενη και «κακή χοληστερίνη»)
  • στην αύξηση της HDL χοληστερίνης («καλή χοληστερίνη»)
  • στη βελτίωση της ευαισθησίας του οργανισμού στην ινσουλίνη (επίσης αποτελέσματα στην εμφάνιση)

Σύμφωνα με τον American Heart Association, η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη των καρδιοπαθειών, αλλά και όλων των παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιά (2).

Όσο η καρδιά σου δυναμώνει, στέλνει περισσότερο αίμα σε όλο σου το σώμα. Οι μύες σου γίνονται πιο δυνατοί, ενώ ταυτόχρονα «γυμνάζονται» και  οι πνεύμονες σου. Το ανοσοποιητικό σου σύστημα δυναμώνει και ο οργανισμός σου γίνεται όλο και λιγότερο ευάλωτος στις διάφορες ασθένειες. 

30 λεπτά μέτριας έντασης αερόβιας άσκησης για τουλάχιστον 5 μέρες την εβδομάδα ή 25 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης για τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα, είναι αρκετά για να έχεις τα πρώτα αποτελέσματα!

Εάν θέλεις δε, extra βοήθεια στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος, δοκίμασε το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Echinacea & Vitamin C, το οποίο προσφέρει διπλή προστασία και τόνωση της άμυνας του οργανισμού. Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό εκχυλίσματος Εχινάκειας & Βιταμίνης C για την πρόληψη και αντιμετώπιση των «επιθέσεων» του χειμώνα.

  • Συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Εχινάκεια ανήκει στην ομάδα των ανθοφόρων ποωδών φυτών και είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην τόνωση των αμυντικών μηχανισμών του σώματος και στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού.

Η Βιταμίνη C συνεισφέρει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, καθώς επίσης και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. 

Το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Echinacea & Vitamin C είναι ιδανικό για άτομα:

  • που εκτίθενται σε κρύο περιβάλλον (κυρίως το χειμώνα).
  • που εκτίθενται σε ακραία σωματική άσκηση (π.χ. αθλητές).
  • με οριακά επίπεδα βιταμίνης C (π.χ. καπνιστές, ηλικιωμένοι).

Πηγές:

  1. Circ.ahajournals.org, Exercise and Cardiovascular Health by Jonathan Myers
  2. American Heart Association, Recommendations for Physical Activity in Adults
  3. Harvard Health Publications/Harvard Medical School, How to boost your immune system
×