Τα Μικρά Μυστικά μου για να μη Χάνω Ποτέ την Ενέργειά μου!

Σύμφωνοι, οι ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με το βεβαρημένο πρόγραμμα που ακολουθούμε οι περισσότεροι, είναι λογικό να μας καταβάλλουν και να νιώθουμε συχνά τις «μπαταρίες» μας να αδειάζουν…Επειδή όμως είμαστε και μαμάδες και θέλουμε πάνω απ’όλα όταν επιστρέφουμε στο σπίτι να χαιρόμαστε τα παιδιά μας και όχι να μην έχουμε κουράγιο να μιλήσουμε μαζί τους, να μπερδεύουμε τις μέρες και τις δραστηριότητες, ή να μην έχουμε τη διαύγεια να τα βοηθήσουμε στο διάβασμα, να ορισμένα μυστικά για να μην χάνεις ποτέ την ενέργειά σου και την πνευματική σου διαύγεια! Ή για να το θέσω καλύτερα, τα βήματα που ακολουθώ εγώ και βλέπω ότι είναι αποτελεσματικά!

Μην δουλεύεις μέχρι τελικής πτώσεως! Επειδή δεν εξαρτώνται όλα από σένα και επειδή οι καθυστερήσεις και τα λάθη είναι ανθρώπινα, μπορεί η δουλειά να μη βγαίνει όπως και όταν την έχεις προγραμματίσει. Γι' αυτό μην αγχώνεσαι, δούλεψε με ηρεμία και ψυχραιμία, βάζοντας ρεαλιστικά deadlines και κυρίως, ζήτα βοήθεια από τους συνεργάτες σου! Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας..!

Διασκέδασε! Δεν είμαστε προορισμένοι μόνο για να δουλεύουμε. Έχε υπόψιν, πως η αναψυχή είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Γι' αυτό βρες τι σε διασκεδάζει και βρες τρόπο να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Δες τους φίλους σου μια φορά την εβδομάδα οπωσδήποτε, πήγαινε θέατρο ή κινηματογράφο, ξεκίνα το πλέξιμο, γυμνάσου. Μην παραμελείς τα ενδιαφέροντά σου. Αυτά είναι που ολοκληρώνουν την προσωπικότητά σου! Εγώ για παράδειγμα έχω καθιερώσει μια έξοδο (έξοδο...τέλος πάντων) με την κολλητή μου μια φορά την εβδομάδα στις 5.00 το απόγευμα για μία ώρα! Χωρίς μωρά, χωρίς κινητά! Ε εντάξει, το "χωρίς κινητά" ήταν υπερβολή!

Φρόντισε την υγεία σου και μην παρασύρεσαι σε «κακές» συνήθειες. Μη θυσιάζεις για τίποτα τον ύπνο σου, που πρέπει να είναι οκτάωρος, μην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό, και φρόντισε να τρως πάντα πέντε γεύματα μέσα στη μέρα, θρεπτικά και ισορροπημένα, με πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά εποχής. Βοήθησε τον οργανισμό σου ενισχύοντάς τον με το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Brain Function, που χάρη στην ειδική σύνθεση εμπλουτισμένη με Ginkgo biloba, το φυτικό εκχύλισμα που μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος ειδικά στα μικρά αγγεία, διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συντελεί στη φυσιολογική γνωστική και νοητική λειτουργία. Τελικά η "μνήμη ελέφαντα", αλλά κυρίως η διαύγεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας είναι κάτι εφικτό! Αρκεί να το προγραμματίσεις!

Και κάπως έτσι, με περηφάνεια μπορώ να πω ότι έχω καταφέρει τουλάχιστον να θυμάμαι τις βασικές μου εκκρεμότητες και να μην ξεχνάω το όνομά μου, το κινητό του άντρα μου, τις εκκρεμότητες της εβδομάδας και άλλα τέτοια σημαντικά!!

×