Τι Πρέπει να Προσέξεις στην Προπόνησή σου το Καλοκαίρι;

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η θερμοκρασία αυξάνει ολοένα και περισσότερο, εμείς όμως δεν σταματάμε σε καμία περίπτωση να αθλούμαστε!

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για αποτελεσματική προπόνηση και το καλοκαίρι:

  1. Προπονούμαστε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.
  2. Προτιμούμε για την προπόνησή μας αίθουσες καλά αεριζόμενες ή ακόμα καλύτερα με κλιματισμό.
  3. Για jogging, προτίμησε διαδρομές σε σκιά, ενώ ιδανικό είναι το τρέξιμο σε πάρκα, δεδομένου ότι τα δέντρα μειώνουν την θερμοκρασία της περιοχής, εκτός του ότι προσφέρουν επαρκή σκιά.
  4. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο ρουχισμό σου: προτίμησε τα dry fit υφάσματα νέας τεχνολογίας που απομακρύνουν τον ιδρώτα πάνω από το ύφασμα, απ’ όπου και θα εξατμιστεί. Απόφυγε συνθετικά υφάσματα και νάιλον, με τα οποία θα ιδρώσεις ακόμα περισσότερο, κάνοντας την προπόνηση σου αφόρητη.
  5. Η επαρκής ενυδάτωση του σώματός μας βοηθά στην καλή λειτουργία και απόδοση του, αποφεύγοντας την αφυδάτωσή του. Η αίσθηση της δίψας (όπως και της πείνας), προκαλείται αφού έχουν αρχίσει τα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Άρα, για ακόμα μια φορά, η πρόληψη αποβαίνει σωτήριος παράγοντας για την σωστή λειτουργία του σώματος μας και την αποφυγή ενυδάτωσης: Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η κατανάλωση 8 με 10 ποτηριών υγρών για γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα θεωρείται επαρκής για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε υγρά. Βέβαια οι ανάγκες του κάθε σώματος είναι διαφορετικές, ανάλογα με τον σωματότυπο του καθενός, τις ημερήσιες δραστηριότητες του, αλλά και τη γενικότερη σύνθεση της διατροφής του.

Τι άλλο χρειάζεται ο οργανισμός μας, καθώς η θερμοκρασία αυξάνει; Βιταμίνες!

Εγώ χρησιμοποιώ το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL MultiVitamin:

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων απαραίτητων για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Συμβάλλει:

  • Στην κάλυψη διατροφικών ελλείψεων που προκύπτουν από τη μη ισορροπημένη διατροφή.
  • Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, λόγω αντιοξειδωτικής δράσης.
  • Στην παραγωγή ενέργειας.

Η σύνθεση του συμπληρώματος διατροφής EVIOL MultiVitamin είναι ενισχυμένη με συνένζυμο Q10.  Το συνένζυμο Q10 είναι ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και παράλληλα βοηθάει το σώμα να παράγει ενέργεια.

Το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL MultiVitamin είναι ιδανικό για:

  • άτομα που αισθάνονται ατονία, κόπωση, στρες
  • άτομα που έχουν έντονη σωματική & πνευματική δραστηριότητα
  • άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό
  • περιπτώσεις μη ισορροπημένης διατροφής, δίαιτας
  • ειδικές περιπτώσεις π.χ. εξετάσεις, πολύωρη εργασία
×