Το Τελευταίο "100άρι" Πριν τις Διακοπές! Δες Πώς θα Είσαι μια Καλοκουρδισμένη Μηχανή Όταν Όλοι οι Άλλοι Εγκαταλείπουν!

Επιτέλους είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού! Κάθε Παρασκευή μεσημέρι πήζει η Εθνική γιατί έχει «έξοδο», η πόλη αδειάζει, και τις καθημερινές, από το μεσημέρι και μετά δε λαμβάνεις ούτε ένα mail, αφού όλοι βρίσκονται σε κάποια παραλία.

Ενώ λοιπόν έχουμε χαλαρώσει κι έχουμε μπει σε καλοκαιρινό mood, εσύ πρέπει να ανεβάσεις ρυθμούς για να κλείσεις όλες τις εκκρεμότητες πριν φύγεις. Κι επειδή δεν θέλεις να είσαι με το lap top στην παραλία ή να ξυπνάς από το άγχος σου σκέφτηκα να βρούμε απλούς τρόπους να κάνεις αυτές τις μέρες - ξέρεις, τις τελευταίες στο γραφείο- και ευχάριστες, αλλά κυρίως πολύ παραγωγικές!

Βήμα 1ο: Βάλε πρόγραμμα! Και κυρίως μην αναβάλλεις τίποτα! Ό,τι έχεις να κάνεις σήμερα πρέπει και να τελειώνει, ειδικά όταν έχει να κάνει με άλλους συνεργάτες. Γιατί αν λείψετε για διακοπές σε διαφορετικούς χρόνους, θα είναι πολύ κρίμα να ενοχλείτε με τηλέφωνα ο ένας τον άλλο ή ακόμα χειρότερα να βγάλεις όλη τη δουλειά μόνη σου..!

Βήμα 2ο: Ετοίμασε ό,τι χρειάζεσαι για τις διακοπές. Που σημαίνει, κάνε λίστα! Μπορεί το βράδυ πριν σε πάρει ο ύπνος, ή την ώρα που οδηγείς να σκέφτεσαι «να πάρω κι αυτό στις διακοπές», αλλά καταλήγεις να πετάς στη βαλίτσα πράγματα την τελευταία στιγμή, αφήνοντας μάλιστα τις περισσότερες φορές έξω τα απαραίτητα. Γι' αυτό κράτα σημειώσεις με το τι χρειάζεσαι, ξεκινώντας βέβαια από τα πράγματα του παιδιού που είναι και τα περισσότερα! Το να οργανώνεις παράλληλα τις διακοπές σου, είναι ένα "mind game" που θα σε βοηθήσει να μη φρικάρεις στο γραφείο!

Βήμα 3ο: Πρόσεχε τον εαυτό σου. Αν σου έχει συμβεί στο παρελθόν σίγουρα δεν θέλεις να το ξαναπάθεις. Να έρθει δηλαδή η στιγμή που βλέπετε φωτογραφίες από τις διακοπές κι εσύ να μην είσαι πουθενά γιατί απλά κοιμόσουν κάτω από την ομπρέλα…Επιπλέον, είναι τόσες πολλές και όμορφες οι αναμνήσεις που έχουμε από τις διακοπές, που γιατί να τις στερήσουμε από τον εαυτό μας και κυρίως από τα παιδιά μας;! Γι αυτό ειδικά τώρα δεν αποχωρίζομαι το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Brain Function, που συμβάλλει στη μνήμη και την πνευματική απόδοση. Χάρη στην ειδική σύνθεση που εμπλουτίζεται με Ginkgo biloba, ένα φυτικό εκχύλισμα που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ειδικά στα μικρά αγγεία του εγκεφάλου, διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συντελεί στη φυσιολογική γνωστική και νοητική λειτουργία. Έτσι δε μου ξεφεύγει τίποτα!!! Είμαι δυνατή και θα παραμείνω δυνατή όλο το καλοκαίρι!

Βήμα 4ο: Μην δίνεις σημασία σε νεύρα και εξάρσεις συναδέλφων. Είναι όλοι σε παρόμοια φάση με σένα. Επομένως μην αναλώνεσαι σε "περίεργες" συμπεριφορές και χάνεις ενέργεια. Κι εκείνοι το ίδιο πιεσμένοι είναι!

Βήμα 5ο: Μην αφήνεις αναπάντητα emails για "μετά". Σε αυτή τη φάση της σεζόν, τα mails πρέπει να απαντώνται εδώ και τώρα, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος το "αύριο" να γίνει "μεθαύριο" και το "μεθαύριο" να γίνει ξαφνικά "Σεπτέμβριος"!

Έλα λίγες μέρες έμειναν! Πάμε γερά! Οι παραλίες είναι κοντά!

×