Υγιεινή Διατροφή και στην Παραλία!

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τα παιχνίδια στη θάλασσα!!

Για να δούμε λοιπόν, μερικές εύκολες ιδέες για υγιεινό σνακ στην παραλία!

  • Καταρχήν, είναι σημαντικό να έχουμε πάντα νερό στην παραλία, καθώς ο ήλιος και το παιχνίδι είναι δυνατόν να μας αφυδατώσουν! Εάν δεν βρίσκεστε σε οργανωμένη παραλία, φροντίστε να έχετε μαζί σας άφθονο, δροσερό νερό μέσα σε κάποιο θερμός.
  • Επίσης, τα φρούτα στην παραλία αποτελούν ιδανική επιλογή, αφού μας δίνουν και τη δροσιά και την ενέργεια που έχουμε ανάγκη για το παιχνίδι μας. Δοκιμάστε να έχετε μαζί σας μερικά πλυμένα φρούτα όπως τα βερίκοκα, τα κεράσια, και οι μπανάνες, που τρώγονται με το χέρι ή προμηθευτείτε μια φρουτοσαλάτα από το beach bar της παραλίας, εάν βρίσκεστε σε οργανωμένη παραλία. Μια άλλη ιδέα είναι να έχετε μαζί σας ένα πεπόνι, το οποίο μπορείτε να το δροσίζετε στο νερό της θάλασσας, κι ένα μαχαιράκι ασφαλείας καθώς αποτελεί ιδιαίτερα δροσιστικό σνακ για τα παιδιά και μπορούν να το καταναλώσουν σε φέτες χωρίς μαχαιροπίρουνο ή κόβοντάς το στα τέσσερα με ένα κουταλάκι.
  • Μερικά καθαρισμένα αγγουράκια, ντοματίνια, καροτάκια, λίγο ψωμάκι και βραστά αυγά μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα για τα παιδιά, εάν σκοπεύετε να μείνετε μέχρι αργά στην παραλία. Επίσης, ένα σάντουιτς με λίγο αυγό, τυράκι και ντομάτα από το σπίτι ή ένα τοστ από το beach bar, αποτελεί μία ακόμη ιδέα.
  • Οι γρανίτες και τα παγωτά έχουν την τιμητική τους στην παραλία. Ωστόσο θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και όχι καθημερινά, αντικαθιστώντας άλλα θρεπτικά τρόφιμα. Προτιμήστε γρανίτες από φρέσκα φρούτα, φυσικούς χυμούς ή σμούθις φρέσκων φρούτων και αποφύγετε τα βαριά παγωτά που είναι πλούσια σε θερμίδες και λίπος.
  • Τέλος, ένα πλήρες γεύμα σε κάποια ταβέρνα στην παραλία μπορεί να περιλαμβάνει μία ποικιλία από υγιεινά πιάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και χαμηλά σε θερμίδες. Αποφύγετε τα τηγανισμένα τρόφιμα και προτιμήστε τα ίδια τρόφιμα στις εναλλακτικές εκδοχές τους, όπως μαγειρευτά θαλασσινά ή θαλασσινά ψητά στη σχάρα, ψητά λαχανικά έναντι των τηγανιτών, σαλάτες εποχής όπως βραστά λαχανικά, χόρτα, παντζάρια, πράσινες σαλάτες και την παραδοσιακή χωριάτικη, αλλά και μεσογειακά πιάτα πλούσια σε θρεπτική αξία όπως τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν καταναλώνετε φαγητό στην παραλία, καθώς δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσετε στη θάλασσα και να κολυμπήσετε με γεμάτο στομάχι!!

Καλό σας καλοκαίρι!!!

×