Δραση

TO EVIOL BRAIN FUNCTION ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ GRID

11/06/2018

Με μεγάλη χαρά στηρίζουμε την Eλληνική μαθητική ομάδα ρομποτικής GRID, κατόπιν επιλογής να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, στην 7η Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας (19-23 Ιουλίου) στη Σανγκάη με υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα θα συμμετέχει στην Έκθεση!

Συγκεκριμένα, η ομάδα ρομποτικής Grid, τον Ιούλιο του 2017, κέρδισε τον 9ο πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής WRO Hellas.Τον Νοέμβριο του 2017 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, φέρνοντας για πρώτη φορά στη χώρα μας, Ολυμπιακή Διάκριση. Κατέλαβε δηλαδή την 7η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Το project της ομάδας GRID, που είναι υπό την αιγίδα του SDSN Greece, βασίζεται στην ιδέα “Ρομπότ για την αειφόρο ανάπτυξη”. Ετσι, η ομάδα κατασκεύασε μία ρομποτική κοινότητα που εξοικονομεί ενέργεια, παράγει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μετατρέπει κινητική και δυναμική ενέργεια σε ηλεκτρική και διαχειρίζεται την ενέργεια που παράγουν τα κτίρια της με ένα σύνολο αλγορίθμων. Ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό είναι πως το Pecan Street, που διαχειρίζεται πραγματικά ενεργειακά δεδομένα σπιτιών στο Τέξας, τους παραχώρησε για τους ερευνητικούς σκοπούς του project μας, δεδομένα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιδέα μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ομάδα αποτελείται από τον Ιάσονα Σόμογλου, 15 χρονών, μαθητή τρίτης γυμνασίου, με ιδιαίτερη αγάπη για τον προγραμματισμό, που έχει κερδίσει 2 φορές πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής, καθώς και έλαβε υποτροφία από τη Google, τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, 14 χρονών, μαθητή δευτέρας γυμνασίου με κλίση στα ηλεκτρονικά κυκλώματα και τις μηχανολογικές κατασκευές και τη Διάνα Βουτυράκου (Προπονήτρια της ομάδας), Ηλεκτρολόγο Μηχανικό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και βραβευμένη ως Ελληνίδα Γυναίκα της Χρονιάς για το 2017-2018.

Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Σανγκάη!

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
  • ΕΠΟΜΕΝΟ