ΜΑΛΑΚΗ ΚΑΨΟΥΛΑ

Το 1834, για πρώτη φορά οι Mothes και Dublanc κατοχύρωσαν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδο παραγωγής κάψουλας ζελατίνης. Έτσι δημιουργήθηκε ο πρόγονος της γνωστής σε όλους μας, μαλακής κάψουλας. Κατόπιν, ο R.P. Scherer το 1933 έβαλε τις βάσεις στην παραγωγή προϊόντων μαλακής κάψουλας και έκτοτε όλες οι σύγχρονες τεχνικές χρησιμοποιούν παραλλαγές της μεθόδου αυτής. Η τεχνολογία για την παραγωγή της μαλακής κάψουλας έχει εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου και αποτελεί ακόμα και σήμερα μια βασική καινοτομία στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας.

Η μαλακή κάψουλα βοηθά στην αποτελεσματική χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών από το στόμα, ειδικά αυτών με χαμηλή διαλυτότητα. Αυτό συμβαίνει διότι χρησιμοποιούνται έκδοχα τα οποία ενισχύουν την καλύτερη απορρόφηση της δραστικής ουσίας.

Επιπρόσθετα, υγρά δραστικά συστατικά είναι δύσκολο να χορηγηθούν σε άλλη φαρμακοτεχνική μορφή από αυτή της μαλακής κάψουλας, όπως πχ σε δισκία.

Οι μαλακές κάψουλες διακρίνονται για:
• Την εύκολη κατάποση.
• Την ταχύτατη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Η σειρά συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL χρησιμοποιεί την τεχνολογία μαλακής κάψουλας σε όλα τα προϊόντα της.

Η εταιρεία GAP, από το 1949, αποτελεί μία από τις πρώτες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με ισχυρή παρουσία σε διεθνείς αγορές. Είναι η πρώτη και μοναδική φαρμακοβιομηχανία παραγωγής μαλακών καψουλών στην Ελλάδα. Το 1978  ξεκίνησε την ανάπτυξη & παραγωγή της σειράς βιταμινών EVIOL με τεχνολογία μαλακής κάψουλας και συγκεκριμένα της βιταμίνης Ε EVIOL, που αποτελούσε και αποτελεί επιλογή εκατομμυρίων Ελλήνων.


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο site. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ

Συμφωνώ ×