3 Μύθοι και 1 Αλήθεια για το Κοινό Κρυολόγημα!

Κάθε χειμώνα η μητέρα μου, και φαντάζομαι και οι δικές σας, αρχίζουν τον “πόλεμο” ενάντια στο κρυολόγημα… Πού ξεκινούν και πού τελειώνουν όλα; Στις αγαπημένες τους συμβουλές! Αλλά πόσα από αυτά που μας λένε είναι αλήθεια και πόσα είναι μύθοι;


Με την πρώτη αίσθηση αδιαθεσίας…

Μύθος Νο1: “Νιώθεις αδυναμία; Να σου ετοιμάσω λίγη κοτόσουπα;”.

Μπορεί λίγη κοτόσουπα να θεραπεύσει το κρυολόγημα; Δυστυχώς όχι! Αυτό όμως που μπορεί να κάνει είναι να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας προφυλάξει από μελλοντικές “περιπέτειες”!

Με το καθημερινό έντονο πρόγραμμά μου, τυχαίνει πολλές φορές να χρειαστεί αμέσως μετά το ντους να βγω εκτός σπιτιού και να αρχίσω το “τρέξιμο”. Η αντίδραση της μητέρας μου μόλις με βλέπει;

Μύθος Νο2: “Μην βγαίνεις έξω λουσμένη, θα αρρωστήσεις!”

Το σίγουρο είναι ότι αν βγω έξω λουσμένη, θα νιώσω το κεφάλι μου να παγώνει αλλά πιθανότατα κανένα άλλο κακό δεν θα μου συμβεί, μιας και τόσο το κρυολόγημα όσο και η γρίπη προκαλούνται κυρίως από ιούς και βακτήρια.

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές βάζω τα “κάλλη” πάνω από το κρύο και βγαίνω έξω χωρίς παλτό… Και κάπου από πίσω μου ακούω τη μητέρα μου να μου φωνάζει…

Μύθος Νο3: “Πώς βγαίνεις έτσι έξω; Πάρε το παλτό σου, θα κρυώσεις!”

Όχι το παλτό δεν είναι η πανοπλία μας κατά του κρύου και δεν μπορεί να μας προστατεύσει από το κρυολόγημα και τη γρίπη, μιας και όπως είπαμε και παραπάνω, και τα δύο προκαλούνται από ιούς!

Κάθε πρωί δίπλα στον πρωινό μου καφέ η μητέρα μου φροντίζει να υπάρχει πάντα μία μαλακή κάψουλα EVIOL Echinacea & Vitamin C …

Αλήθεια Νο1: “Το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Echinacea & Vitamin C αποτελεί ιδανικό συνδυασμό Εχινάκειας & Βιταμίνης C για την πρόληψη και αντιμετώπιση των αρχικών σταδίων του κοινού κρυολογήματος!”.

Αλήθεια Νο1: “Το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Echinacea & Vitamin C αποτελεί ιδανικό συνδυασμό Εχινάκειας & Βιταμίνης C για την πρόληψη και αντιμετώπιση των αρχικών σταδίων του κοινού κρυολογήματος!”.

Ναι, είναι κάτι για το οποίο η μητέρα μου έχει απόλυτο δίκιο, το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Echinacea & Vitamin C συμβάλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ χάρη στο συνδυασμό συστατικών που διαθέτει διασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση ή τη συνεργική τους δράση. Αυτό είναι κάτι που έχω υιοθετήσει και μου έχει βγει σε πολύ καλό!

×