Demo 1

Εξεταστική: Εύκολα tips για να αντιμετωπίσεις την πιο απαιτητική περίοδο του χρόνου!

tips για την εξεταστική

Απλές συμβουλές για την περίοδο των εξετάσεων

Η εξεταστική πλησιάζει! Φοιτητές και μαθητές ετοιμάζονται ψυχολογικά για τις εξετάσεις και οργανώνουν το διάβασμά τους με στόχο την επιτυχία! Εσύ ξεκίνησες να διαβάζεις εντατικά; 

Παρακάτω, σου δίνω σημαντικά tips για την καθημερινότητά σου αυτήν την περίοδο, για να τονώσεις σώμα και πνεύμα και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1. Θρέψου σωστά! Δεν είναι εποχή για στερητικές δίαιτες και απώλεια βάρους, καθώς ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από πολλή ενέργεια. Η πρόσληψη των απαραίτητων ιχνοστοιχείων και βιταμινών είναι πολύ σημαντική, αφού σε βοηθούν να αποδόσεις ακόμα περισσότερο. Αυτό που μπορείς να κάνεις αυτήν την περίοδο είναι:

  • να μην ξεχνάς το καλό πρωινό
  • να καταναλώνεις συχνά και μικρά γεύματα
  • να αποφεύγεις τη μεγάλη κατανάλωση γλυκών

2. Πες όχι στα social media! Είναι διαπιστωμένο, ότι όλοι μας, «κολλάμε» στα social media. Ένα γρήγορο διάλειμμα για να «μπεις» στο Facebook, μπορεί να αποβεί μοιραίο για το πρόγραμμα μελέτης σου, άμα «κολλήσεις» και ξεχαστείς στην περιήγηση για ώρες!

3. Μην ξεχνάς τα απαραίτητα διαλείμματα. Οργάνωσε τα διαλείμματά σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έχοντας υπόψη σου ότι οι  4 τοίχοι του δωματίου σου, δεν σε βοηθούν να ξεκουραστείς! Βγες έξω, περπάτησε ή ασχολήσου με κάτι που θα σε χαλαρώσει. Ένα χαλαρό τρεξιματάκι, είναι το καλύτερο διάλειμμα που θα μπορούσες να κάνεις, αφού θα σε χαλαρώσει, και θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου, ώστε να είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις διάβασμα ξανά.

4. Μην ξεχνάς το μεσημεριανό σου ύπνο. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Berkeley(1) (Καλιφόρνια), μια ώρα μεσημεριανού ύπνου, μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα απομνημόνευσης του εγκεφάλου σου! Ο μεσημεριανός ύπνος θα βοηθήσει τη σωστή αποθήκευση των υπαρχουσών πληροφοριών, δημιουργώντας ταυτόχρονα χώρο, για την αποθήκευση νέων!

5. Μην διαβάζεις την τελευταία μέρα. Προτίμησε να χαλαρώσεις με ένα τρεξιματάκι ή ακόμα καλύτερα ασχολήσου με το άθλημα, που αγαπάς. Η μελέτη την τελευταία μέρα μπορεί να σε αγχώσει δραματικά, ειδικά εάν διαπιστώσεις ότι έχεις κενά στο διάβασμα σου ή ότι δεν θυμάσαι όσα μελέτησες.

Για extra, δε, στήριξη της μνήμης και της γνωστικής απόδοσης, δοκίμασε το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Brain Function:

Αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών Ginkgo biloba, φωσφατιδικής σερίνης, γλουταμίνης, τυροσίνης, αργινίνης, συμπλέγματος υδατοδιαλυτών βιταμινών Β και βιταμίνης Ε που:

  • Συνεισφέρει στην πνευματική συγκέντρωση.
  • Συνεισφέρει στην τόνωση της νοητικής ικανότητας.

Η ειδική σύνθεσή του εμπλουτίζεται με Ginkgo biloba, ένα φυτικό εκχύλισμα που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ειδικά στα μικρά αγγεία του εγκεφάλου, διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συντελεί στη φυσιολογική γνωστική και νοητική λειτουργία.

Δείτε εδώ πώς το σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τις πανελλήνιες εξετάσεις!

Πηγές

1. An afternoon nap markedly boosts the brain’s learning capacity.

×