Κι Όμως, η Άσκηση σε Βοηθάει να Αυξήσεις τις Επιδόσεις σου στην Εξεταστική!

Κι Όμως, η Άσκηση σε Βοηθάει να Αυξήσεις τις Επιδόσεις σου στην Εξεταστική!

Πλησιάζει η εξεταστική σου και αγχώνεσαι αν θα τα καταφέρεις;

Το άγχος κινητοποιείται από τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις, όταν θεωρείς ότι δεν είσαι καλά προετοιμασμένος, ότι δεν θα προλάβεις να βγάλεις την ύλη, ότι δεν θα καταφέρεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις των εξετάσεων!

Χαλάρωσε!

Όλοι οι ειδικοί προτείνουν πως αυτό που πρέπει απαραίτητα να κάνεις, είναι ένα διάλειμμα. Τι μπορείς να κάνεις στο διάλειμμα σου; ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙΣ!

Μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση διώχνει την κούραση, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εγρήγορση και τη συγκέντρωσή σου. Πολύ σημαντικά οφέλη αν αναλογιστείς, ότι το άγχος έχει σαν βασικές επιπτώσεις την κούραση του οργανισμού, την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και την καταστολή της εγρήγορσης (1).

Το άγχος επιδρά άμεσα στον εγκέφαλο, ο οποίος αποτελεί μέρος του νευρικού συστήματος που ρυθμίζει και ελέγχει την λειτουργία όλων των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος, καθώς επίσης και την μεταξύ τους αρμονική συνεργασία. Όταν το σώμα μας νιώθει καλά, τότε το ίδιο συμβαίνει και στο μυαλό μας.

Η άσκηση (όπως άλλωστε και οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα) παράγει τις γνωστές σε όλους ενδορφίνες, δηλαδή μικρές αλυσίδες πρωτεϊνών  που παράγονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου, απελευθερώνονται μέσω του νωτιαίου μυελού και διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Η δράση τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας, καθώς μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας και βελτιώνουν τη διάθεσή μας εξουδετερώνοντας τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που το άγχος σου χτυπήσει κόκκινο, πετάξου μέχρι το γυμναστήριο για μια μικρή προπόνηση ή ακόμα καλύτερα βγες έξω για ένα τρεξιματάκι!

Για μέγιστα δε αποτελέσματα, συνδύασε το με το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Brain Function, το οποίο συμβάλλει στη στήριξη της μνήμης και της γνωστικής απόδοσης.

Αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, Ginkgo biloba, φωσφατιδικής σερίνης, γλουταμίνης, τυροσίνης, αργινίνης, συμπλέγματος υδατοδιαλυτών βιταμινών Β και βιταμίνης Ε και:

  • Συνεισφέρει στην πνευματική συγκέντρωση.
  • Συνεισφέρει στην τόνωση της νοητικής ικανότητας.

Η ειδική σύνθεσή είναι εμπλουτισμένη με Ginkgo biloba, ένα φυτικό εκχύλισμα που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ειδικά στα μικρά αγγεία του εγκεφάλου, διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συντελεί στη φυσιολογική γνωστική και νοητική λειτουργία.

Πηγές

  1. Exercise for Stress and Anxiety: Anxiety and Depression Association of America
×