New Year's Resolutions - ο 10λογος των Αποφάσεών μου για το 2017!

Διαβάζοντας συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν διαπρέψει ο καθένας στον τομέα του, διαπιστώνω πως όλοι έχουν ένα κοινό σημείο: πιστεύουν πως η προσωπική ευτυχία είναι επιλογή και απόφαση.

Και αυτό σημαίνει πως παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Αυτή είναι η απόφαση που πήρα κι εγώ για τη νέα χρονιά, να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου!

Δεν ξέρω ακόμα αν θα διαπρέψω, αλλά σίγουρα θα ζω καλύτερα.

Να λοιπόν ο δικός μου 10λογος των αποφάσεων για το 2017!

1. Δεν θα στεναχωριέμαι για ασήμαντα πράγματα. Και για να σας προλάβω, εννοείται πως όταν είσαι ενήλικας και βλέπεις τι συμβαίνει γύρω σου, καταλαβαίνεις πολύ καλά τι είναι σημαντικό και τι όχι! Ειλικρινά, δεν χάθηκε ο κόσμος αν αργήσουμε 10 λεπτά σε μια συνάντηση, ούτε φταίμε εμείς που έχει κίνηση. Από τις μεγαλύτερες στεναχώριες της χρονιάς που πέρασε ήταν εκείνη που αφορούσε σε ανθρώπους που θεωρούσα "δικούς μου" και με πρόδωσαν. Να, κάτι τέτοια γεγονότα, πήρα απόφαση να μην αφήνω να με επηρεάζουν τόσο βαθειά.

2. Θα πηγαίνω οπωσδήποτε κάθε 15 μέρες για μανικιούρ – πεντικιούρ και κομμωτήριο κι ας μην έχω να πάω κάπου συγκεκριμένα, έτσι για να μου φτιάχνει η διάθεση! Μικρά πράγματα για τον εαυτό μου θα μπουν στο μηνιαίο πρόγραμμα!

3. Θα έχω στο αυτοκίνητο cd με τα αγαπημένα μου soundtracks για να χαλαρώνω ή.. να τραγουδάω δυνατά και να ξεδίνω όσο οδηγώ!

4. Θα κάνω μικρά δώρα στον εαυτό μου. Ακόμα και μια σοκολάτα (ή ένα κομμάτι από την αγαπημένη μου τούρτα) πού και πού για επιβράβευση, την αξίζω!

5. Θα απολαμβάνω τα παιδιά μου. Δεν θέλω να γίνω η «ενοχική» μαμά του Σαββατοκύριακου. Και κυρίως, δεν θέλω να με στερούνται αλλά ούτε να τα στερούμαι κι εγώ! Γι αυτό βάζω αυστηρό ωράριο και για κανένα λόγο δεν θα επιστρέφω στο σπίτι μετά τις 5. Αυτό δεν το διαπραγματεύομαι! Και κάτι μου λέει, πως αν βάλω τα όριά μου με σαφή τρόπο, οι άλλοι θα τα σεβαστούν…

6. Θα προσέχω τον εαυτό μου. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση που πρέπει να πληρείται προκειμένου να γίνουν όλα τα παραπάνω. Αν δεν είμαι υγιής και δυνατή, δεν μπορώ να έχω την ποιότητα ζωής που θέλω και αξίζω να έχω. Γι’ αυτό, και ειδικά τώρα που χειμώνιασε για τα καλά, θα τονώσω την άμυνα του οργανισμού μου με το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Echinacea & Vitamin C, που αποτελεί ιδανικό συνδυασμό εκχυλίσματος Εχινάκειας & Βιταμίνης C To φυτό Εχινάκεια είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην τόνωση των αμυντικών μηχανισμών του σώματος και στην ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού, και η βιταμίνη C συνεισφέρει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επομένως και τα δύο μαζί συστατικά σε συνδυασμό με ισορροπημένη σωστή διατροφή είναι ό,τι χρειάζομαι για να φροντίσω την υγεία μου!

7. Θα βλέπω τις φίλες μου και όταν είμαι μαζί τους, θα "είμαι μαζί" τους! Χωρίς κινητά, χωρίς έλεγχο των emails μου ανά 3 λεπτά, χωρίς το μυαλό μου να βρίσκεται στη δουλειά.

8. Θα σκέφτομαι από νωρίς τις διακοπές μου. Θα κοιτάζω φωτογραφίες και θα "ταξιδεύω" νοητικά για να μπορώ να χαλαρώνω το μυαλό μου. Ακόμα και όταν έξω χιονίζει, έχω κάθε δικαίωμα να ονειρεύομαι το καλοκαίρι. Έτσι δεν είναι;

9. Θα περνάω χρόνο με τη σκυλίτσα μου. Αν έχετε κατοικίδια, θα ξέρετε πως η επαφή μαζί τους είναι άκρως χαλαρωτική. Η ηρεμία τους και τα τόσο καλοπροαίρετα συναισθήματά τους, λειτουργούν ευεργετικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όπως λέει και η μαμά μου, λειτουργούν σαν "ηλεκτρική σκούπα" για το άγχος των ανθρώπων. Ρουφάνε οτιδήποτε κακό και αδειάζουν το μυαλό σου.

10. Θα αναζητώ κάθε μέρα έναν λόγο για να χαμογελάω. Άλλες φορές ότι ξύπνησα και λάμπει ένας υπέροχος ήλιος, άλλες ότι μια φίλη μου, μας ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος, άλλες μια αγκαλιά με τον Οδυσσέα... Μικρές αλλά ουσιαστικές αφορμές για το πρώτο χαμόγελο της ημέρας!

×