Τα Μυστικά της Άσκησης για Δυνατή Καρδιά

Σας έχω ξαναμιλήσει για τα πολλά και σημαντικά οφέλη της άσκησης. Ένα από τα βασικότερα είναι η τόνωση του καρδιαγγειακού συστήματος. Άσκηση, λοιπόν, για δυνατή καρδιά! 

Η αερόβια άσκηση είναι ιδανική για την περίπτωση μας. Και τι εννοούμε με τον όρο αερόβια άσκηση (ή αλλιώς καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις); Κάθε άσκηση με την οποία κινούνται επαναλαμβανόμενα και ρυθμικά μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος μας, γεγονός το οποίο έχει σαν πρόσθετο αποτέλεσμα την ταχεία καύση θερμίδων, δυναμώνοντας την καρδιά, τους πνεύμονες, αλλά και το καρδιoαναπνευστικό μας σύστημα στο σύνολό του. 

Το είδος της άσκησης, η συχνότητα και η ένταση είναι ανάλογα με το επίπεδό φυσικής κατάστασης στο οποίο βρισκόμαστε, δηλαδή με το πόσο γυμνασμένοι είμαστε. Περπάτημα, ποδηλασία, τζόκινγκ, κολύμπι, ορειβασία, κωπηλασία, αλλά και οποιαδήποτε άσκηση είναι επιθυμητή!

Για έναν αρχάριο, 3 φορές την εβδομάδα με 30 λεπτά άσκησης σε χαμηλή ένταση είναι αρκετά. Όσο πιο έμπειρος είναι κάποιος, μπορεί να αυξήσει την ένταση, αλλά και την διάρκεια της άσκησης.  

Εάν είσαι μέσος ή έμπειρος αθλούμενος, μπορείς να δοκιμάσεις το πρωτόκολλο Tabata:

Είναι μια τεχνική που φέρει το όνομα του εμπνευστή της, ενός Ιάπωνα ερευνητή, του Dr. Izumi Tabata. Είναι ένα σύντομο πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης κατά το οποίο περίοδοι έντονης προπόνησης, εναλλάσσονται με μικρά διαστήματα διαλείμματος:

4 λεπτά έντονης διαλειμματικής προπόνησης που χωρίζονται σε 8 σετ. Το κάθε σετ περιλαμβάνει 20 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης και 10 δευτερόλεπτα διαλείμματος.

Οι ασκήσεις που σου προτείνω να διαλέξεις είναι σκοινάκι & burpees**.

Τα αποτελέσματα του πρωτοκόλλου Tabata, είναι εντυπωσιακά: άμεση καύση λίπους, βελτίωση της αναερόβιας ικανότητας, αλλά και τόνωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος! Θα διαπιστώσεις και μόνος ότι η καρδιά σου δουλεύει έντονα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και μετά από αυτήν!

Για να φροντίσεις δε την καρδιά σου στο έπακρο, δοκίμασε το νέο συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Omega-3. Είναι ένα συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο σε μαλακές κάψουλες, υψηλής ποιότητας και συγκέντρωσης Ωμέγα-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (πλούσιο σε EPA/DHA)* που συμβάλλουν:

  • Στην καλή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και της όρασης
  • Στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων των χοληστερίνης και της πίεσης 

Με αυτόν τον τρόπο θα νιώθεις την καρδιά σου πιο υγιή από ποτέ!

*EPA: εικοσαπενταενοϊκό οξύ, DHA: εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ 

**Άσκηση Burpees

  • βήμα 1 - κάθισμα
  • βήμα 2 - ο κορμός παράλληλα στο έδαφος, στάση σανίδα
  • βήμα 3 - επιστροφή στην όρθια θέση με ένα μικρό επιτόπιο άλμα σε ύψος
×