Το Κλειδί για μια Χρονιά Χωρίς Άγχος!

Και τώρα θέλω την προσοχή σου γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα τα κλειδιά, αφού ανοίγει την πόρτα για την ευτυχία!

Πώς;

Αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις πως το άγχος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητάς σου.

Όχι μόνο επειδή είναι πρόβλημα από μόνο του, ούτε επειδή βλάπτει σοβαρά την υγεία, αλλά κυρίως επειδή αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο στην επίλυση όλων των άλλων προβλημάτων που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Φέτος λοιπόν το αποφάσισα, θα είναι η πρώτη χρονιά της ζωής μου χωρίς άγχος.

Και να πώς θα το καταφέρω;

Εντάξει, δεν είναι μια εύκολη απόφαση, το ξέρω, όμως αλήθεια, δεν θα ξαναξαπλώσω στο κρεβάτι μου με ταχυπαλμίες! Πάει και τελείωσε!

Τι θα κάνω λοιπόν;

Μερικά απλά, αλλά πολύ ουσιαστικά πράγματα:

1. Θα κρατάω ατζέντα στο κινητό μου.

Ναι, είναι υπέροχες και πολύ ντιζαϊνάτες όλες οι ατζέντες-βιβλία, αλλά επειδή την ώρα που θέλω να σημειώσω κάτι μπορεί να μην έχω στυλό, ή επειδή τώρα που θέλω να τσεκάρω τα αυριανά ραντεβού την έχω ξεχάσει στο αυτοκίνητο, θα κρατάω ατζέντα στο κινητό μου. Κι όταν λέω «ατζέντα» εννοώ το ακριβές πρόγραμμα της κάθε μέρας σε εβδομαδιαία βάση και με αναλυτικές λεπτομέρειες. Κι ας γίνω «σπασίκλας», αφού είναι για το καλό μου, δεν πειράζει..! Θα σημειώνω την ώρα που θα ξυπνάω, τι πρωινό θα τρώω, πότε θα κάνω γυμναστική, πόσα γεύματα θα τρώω την ημέρα, τι συναντήσεις έχω, τι υποχρεώσεις, ποιες δραστηριότητες έχω με τα παιδιά και πότε, ποια μέρα θα βλέπω τις φίλες μου, πότε θα πηγαίνω supermarket. Δεν σημείωσα πουθενά εκκρεμότητες, πολύ σωστά! Γιατί θα είναι όλα τόσο καλά προγραμματισμένα που δεν θα υπάρχουν εκκρεμότητες! Και κυρίως, δεν θα τρέχω να προλάβω…

2. Θα κάνω σήμερα όλα όσα μπορώ.

Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου υπάρχει μια παροιμία της οποίας το νόημα είναι ακριβώς αυτό: μην αναβάλλεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα. Επειδή λοιπόν το μόνο σίγουρο στη ζωή, είναι πως προκύπτουν πάντα απρόοπτα, καλό είναι, ό,τι γνωρίζουμε από σήμερα πως πρέπει να γίνει να το τελειώνουμε και να μην το αναβάλλουμε. Στον «κανόνα» συμπεριλαμβάνονται κι όλα τα «σ' αγαπώ» ή «μου λείπεις» προς τους αγαπημένους μας. Αυτά κι αν δεν πρέπει να αναβάλλονται..!

3. Θα τονώνω τον οργανισμό μου.

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν από εδώ. Από εδώ και στο εξής, θα λέω «υγεία πάνω απ’ όλα και θα το εννοώ»! Και φυσικά προσέχω την υγεία μου σημαίνει πως κοιμάμαι καλά, πίνω νερό και τρέφομαι σωστά. Θα τρώω δηλαδή, πέντε γεύματα την ημέρα με πολύ «χρώμα», δηλαδή σαλάτες και φρούτα, και μαζί με το μεσημεριανό, το κυρίως γεύμα της ημέρας δηλαδή, θα παίρνω και το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL B-Complex.

Χάρη στην ενισχυμένη σύνθεσή του με όλες τις πολύτιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος B, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος βοηθώντας τον οργανισμό μου να αντεπεξέλθει σε καταστάσεις στρες. Ταυτόχρονα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμμετέχουν στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (πολύ σημαντικό για αυτούς τους μήνες ειδικά) και συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Είτε χιονίζει είτε έχει ήλιο εγώ θα έχω το ανοσοποιητικό του superman!

4. Θα αφήσω στην άκρη ό,τι με αγχώνει και με στρεσάρει.

Μερικά "όχι" ακόμα και στον επαγγελματικό τομέα είναι απαραίτητα για να μπορείς να είσαι ψυχολογικά καλά και να ζεις ως ένας ισορροπημένος άνθρωπος.

Δοκίμασε όλα τα παραπάνω και μέχρι το τέλος της χρονιάς η λέξη "άγχος" θα σου έχει γίνει άγνωστη! Κι αν δεν τα καταφέρεις στο 100%, θα ξέρεις τουλάχιστον ότι το έχεις προσπαθήσει και σίγουρα θα έχεις κάνει κάποια σημαντικά βήματα.
 

×