Δρασεις-Νεα

Tο EVIOL BRAIN FUNCTION Επίσημος Χορηγός Της Ομάδας Ρομποτικής GRID

Παγκόσμια διάκριση για την Eλληνική μαθητική ομάδα ρομποτικής GRID, στην 7η Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας (19-23 Ιουλίου) στη Σανγκάη, κατόπιν επιλογής να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, με υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα συμμετείχε στην Έκθεση με την υποστήριξη του ΕVIOL Brain Function ως επίσημου χορηγού.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ρομποτικής Grid κατάφερε να κερδίσει το 1ο βραβείο των κριτών, το βραβείο του κοινού και το 1ο βραβείο στο International Tournament «Science and Technology Stars of Tomorrow»

Eπίσης, η ομάδα ρομποτικής Grid, τον Ιούλιο του 2017, κέρδισε τον 9ο πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής WRO Hellas.Τον Νοέμβριο του 2017 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, φέρνοντας για πρώτη φορά στη χώρα μας, Ολυμπιακή Διάκριση. Κατέλαβε δηλαδή την 7η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Το project της ομάδας GRID, που είναι υπό την αιγίδα του SDSN Greece, βασίζεται στην ιδέα “Ρομπότ για την αειφόρο ανάπτυξη”. Ετσι, η ομάδα κατασκεύασε μία ρομποτική κοινότητα που εξοικονομεί ενέργεια, παράγει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μετατρέπει κινητική και δυναμική ενέργεια σε ηλεκτρική και διαχειρίζεται την ενέργεια που παράγουν τα κτίρια της με ένα σύνολο αλγορίθμων. Ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό είναι πως το Pecan Street, που διαχειρίζεται πραγματικά ενεργειακά δεδομένα σπιτιών στο Τέξας, τους παραχώρησε για τους ερευνητικούς σκοπούς του project μας, δεδομένα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιδέα τους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ομάδα αποτελείται από τον Ιάσονα Σόμογλου, 15 χρονών, μαθητή τρίτης γυμνασίου, με ιδιαίτερη αγάπη για τον προγραμματισμό, που έχει κερδίσει 2 φορές πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής, καθώς και έλαβε υποτροφία από τη Google, τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, 14 χρονών, μαθητή δευτέρας γυμνασίου με κλίση στα ηλεκτρονικά κυκλώματα και τις μηχανολογικές κατασκευές και τη Διάνα Βουτυράκου (Προπονήτρια της ομάδας), Ηλεκτρολόγο Μηχανικό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και βραβευμένη ως Ελληνίδα Γυναίκα της Χρονιάς για το 2017-2018.

Ιάσων, Ιωάννη και Διάνα σας ευχαριστούμε και είμαστε περήφανοι και για την παγκόσμια αυτή διάκριση!

Συνεχίστε την προσπάθεια σας για ένα καλύτερο μέλλον, γιατί είναι στη φύση μας να συνεχίζουμε!