3 Τροφές που δεν Ήξερες ότι Αυξάνουν την Ενέργειά σου!

Η κατηγορία και η ποσότητα των φαγητών που τρώμε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα καθημερινά επίπεδα ενέργειας που έχουμε. Για παράδειγμα, το ήξερες πως τα φαγητά που είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες μας αφήνουν με μία αίσθηση κούρασης μιας και ο οργανισμός μας “σπαταλά” μεγαλύτερη ενέργεια ώστε να τα χωνέψει; Χρειάζεται, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του φαγητού μας, ώστε αντί να “κουράζουμε” τον οργανισμό μας, να τον γεμίζουμε με ενέργεια.

Ορίστε μερικά φαγητά που θα μας βοηθήσουν σε αυτήν την “αποστολή”…

1. Το γιαούρτι

Το γιαούρτι, και πιο συγκεκριμένα το ελληνικό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη  απελευθέρωση ενέργειας, και σε πρωτεΐνες, χάρη στις οποίες αισθανόμαστε “χορτάτοι” για αρκετές ώρες. Διαλέξτε, λοιπόν, όποια γεύση γιαούρτι σας αρέσει και απολαύστε την κάθε μέρα με το πρωινό σας!

2. Το σπανάκι

Όχι, λίγο σπανάκι δεν μπορεί αν μας μετατρέψει αυτομάτως σε Popeye αλλά χάρη στα υψηλά επίπεδα σιδήρου που περιέχει μπορεί να αυξήσει την ενέργειά μας.

Η κούραση που νοιώθουμε πολλές φορές οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου, και το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο! Επιπλέον, το σίδηρο βοηθά στην καλή κυκλοφορία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει και τα επίπεδα της πνευματικής μας συγκέντρωσης.

3.Σολομός

Ο σολομός είναι γνωστός για τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει, τα οποία περιορίζουν τα επίπεδα χοληστερόλης και  μειώνουν τον κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων. Αλλά αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ο σολομός περιέχει επίσης πρωτεΐνη, βιταμίνη B6, νιασίνη και ριβοφλαβίνη. Και τα τέσσερα αυτά συστατικά βοηθούν στο να μετατραπεί η τροφή που καταναλώνουμε απευθείας σε ενέργεια.

Για ένα πλούσιο σε ενέργεια μεσημεριανό γεύμα, λοιπόν, συνδύασε το φιλέτο σολομού σου με μία μικρή σαλάτα σπανάκι και συνέχισε δυναμικά τη μέρα σου!

Extra Tip:

Και για τις περιόδους εκείνες που χρειάζεσαι πραγματικά έξτρα ενέργεια, εγώ ανακάλυψα και έχω αγαπήσει το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL MultiVitamin. Μία μόνο μαλακή κάψουλα EVIOL MultiVitamin, κάθε μέρα μετά το πρωινό μου, δίνει στον οργανισμό μου, έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων απαραίτητων για την κάλυψη των διατροφικών ελλείψεων που προκύπτουν από τη μη ισορροπημένη διατροφή που δυστυχώς ακολουθώ (άμα τρέχεις 24 ώρες το24ωρο άντε τώρα να τραφείς σωστά), ενώ παράλληλα προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, τόνωση και ενέργεια.

Και το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι χάρη στην τεχνολογία της μαλακής κάψουλας -μία τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε όλα τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL- δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την κατάποσή του, ενώ παράλληλα εξασφαλίζω και την ταχύτατη απορρόφησή της από τον οργανισμό μου! Σε εμένα έχει μεγάλα αποτελέσματα, δοκίμασέ το και περιμένω τα σχόλιά σου:)

×