Η προπόνηση στο Γρασίδι Μπορεί να Γίνει η Αγαπημένη σου Προπόνηση

Σε αυτή την χώρα έχουμε το πλεονέκτημα του καλού καιρού. Πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτείς και να βγάζεις την προπόνηση σου έξω. Έτσι θα αλλάξεις παραστάσεις και δεν θα βαριέσαι. Βάζοντας καινούργια στοιχεία στην προπόνησή σου τότε σπας την ρουτίνα και δίνεις κίνητρο στον εαυτό σου για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Αν έχεις την δυνατότητα κάποιες από τις προπονήσεις σου να τις κάνεις σε γρασίδι τότε πρέπει να το εφαρμόσεις.

Δεν θα σου αλλάξει κάτι στο σώμα σου ούτε θα σου κάνει πιο αποτελεσματική την προπόνηση σου. Θα νοιώσεις όμως τις αρθρώσεις σου, τα πέλματά σου, τους μυς σου να μην επιβαρύνονται τόσο πολύ όπως όταν έκανες προπόνηση σε πάτωμα. Η ελαστικότητα του εδάφους είναι γιατρειά για το κορμί σου. Αυτός είναι ο λόγος που προπονητές του ποδοσφαίρου, του στίβου και πολλών άλλων αθλημάτων, μετά την προπόνηση λένε στους παίχτες τους να τρέχουν για 5 λεπτά χαλαρά στο γκαζόν. Είναι το ιδανικό έδαφος για αποκατάσταση.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Το μόνο που θα χρειαστείς πέρα από ένα στρώμα για τις ασκήσεις σου είναι να είσαι εφοδιασμένος με την απαραίτητη ενέργεια για την προπόνηση αυτή. Η καλή λειτουργία του οργανισμού, η ευεξία, η έξτρα ώθηση ενέργειας έρχεται μέσα από τις μαλακές κάψουλες του EVIOL MultiVitamin που περιέχουν έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής καλύπτει τις διατροφικές ελλείψεις που προκύπτουν από τη μη ισορροπημένη διατροφή αλλά ακόμα σημαντικότερα προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, τόνωση και ενέργεια στον οργανισμό. Ο απόλυτος σύμμαχος για τους λάτρεις της εναλλακτικής άσκησης.

Δοκίμασε να εκτελέσεις τις παρακάτω απλές ασκήσεις στο γρασίδι και θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά στην επιβάρυνση των αρθρώσεων σου. Μετά τις ασκήσεις δοκίμασε να κάνεις ένα πεντάλεπτο χαλαρό τρέξιμο ξυπόλυτος. Θα νοιώσεις όλη τη ν κούραση να φεύγει από τα πόδια σου σαν να κάνεις μασάζ.

1. Κοιλιακοί V

Προσπάθησε να φέρεις το κορμί σου σε σχήμα V. Κατά την διάρκεια της κίνησης να έχεις πάντα σφιχτή την κοιλιά σου και τεντωμένα τα άκρα σου.

Κάνε 4 σετ των 20 επαναλήψεων με 1 λεπτό διάλειμμα ανάμεσα από τα σετ

2. Push ups

Το σώμα να είναι συνεχώς σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Προσπάθησε να κατεβάσεις το στήθος όσο πιο χαμηλά στο στρώμα μπορείς σφίγγοντας συνεχώς την κοιλιά σου

Κάνε 4 σετ των 10 επαναλήψεων με 1 λεπτό διάλειμμα ανάμεσα από τα σετ

3. Ραχιαίοι

Πρέπει να σηκώσεις χέρια και πόδια από το έδαφος. Πρόσεχε τα άκρα σου να είναι τεντωμένα κατά την διάρκεια της κίνησης και μείνε ακίνητος για λίγο στο ανώτατο σημείο.

Κάνε 4 σετ των 20 επαναλήψεων με 1 λεπτό διάλειμμα ανάμεσα από τα σετ

4. Πλάγια σανίδα

Σφίγγε συνεχώς την κοιλιά σου και φρόντισε το σώμα να έχει ευθεία γραμμή. Ολοκλήρωσε τις επαναλήψεις από την μια πλευρά και μετά άλλαξε μεριά.

Κάνε 4 σετ των 20’’ ανά πλευρά με 20’’ διάλειμμα

5. Καθίσματα

Λύγισε τα γόνατα σε γωνία 90 μοιρών περίπου και μείνε εκεί για 2’’ μετά σήκω στην αρχική θέση. Η κοιλιά σφιχτή κατά την διάρκεια όλης της κίνησης.

Κάνε 4 σετ των 15 επαναλήψεων με 1 λεπτό διάλλειμα ανάμεσα από τα σετ

6. Προβολές

Λύγισε τα πόδια τόσο ώστε το πίσω πόδι να φτάνει πολύ κοντά στο πάτωμα. Σφίγγε συνεχώς την κοιλιά σου για να έχεις καλύτερη ισορροπία.

Κάνε 4 σετ των 10 επαναλήψεων/πόδι με 1 λεπτό διάλλειμα ανάμεσα από τα σετ

Με τη φύση να παίρνει το μέρος σου και τον οργανισμό σου εφοδιασμένο με την απαραίτητη ενέργεια, η προπόνηση στο γρασίδι θα γίνει πολύ γρήγορα η αγαπημένη σου.

×