Κάνε το Μυαλό σου να Δουλεύει σαν Καλολαδωμένη Μηχανή

Ας ταξιδέψουμε λίγο πίσω στα μαθητικά και φοιτητικά σου χρόνια. Τότε που το διάβασμα σου φαινόταν βουνό ψηλότερο και από τον Κίσσαβο και όλη σου η ζωή περιστρεφόταν γύρω από αυτό. Τότε που σου φαινόταν απλά εξουθενωτικό μόνο και μόνο το να ανοίγεις ένα βιβλίο και να προσπαθείς να αποστηθίσεις μερικά κεφάλαια για να τα πας καλά στην εξεταστική, τις Πανελλήνιες, σε οτιδήποτε διαγωνιζόσουν. Για κάποιους αυτή η εποχή αυτή δεν είναι και τόσο μακρινή. Κάποιοι την ζουν αυτές τις ημέρες στις Πανελλήνιες ή στις εξεταστικές περιόδους των σχολών που τώρα σιγά σιγά ξεκινούν.

Και μπορεί να μην σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό – πιθανότατα όπως θα καταλάβεις παρακάτω επειδή δεν ήταν στα φόρτε του το μυαλό σου – ότι ακόμα και η ικανότητά σου στο να διαχειριστείς καταστάσεις, να θυμηθείς πληροφορίες, να κάνεις την όποια γνώση να αποθηκευτεί για τα καλά στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου σου, μπορεί να έχει μερικούς μικρούς συμμάχους. Αυτοί οι σύμμαχοι κρύβονται μέσα σε αυτό που παραπάνω ονομάσαμε ως τρίπτυχο της επιτυχίας για το μυαλό σου.

Θα μου πεις, το μυαλό σου θες ούτως ή άλλως να είναι στα καλύτερά του ανά πάσα ώρα και στιγμή. Και θα συμφωνήσω. Αλλά επειδή είμαστε Έλληνες και έχουμε συνηθίσει να δρούμε μόνο όταν έχουμε μια συγκεκριμένη ανάγκη, θα σου πω ότι είναι απόλυτα λογικό σε περιόδους πίεσης όπως αυτή που διανύουμε τώρα, η πνευματική διαύγεια να μοιάζει ακόμα πιο σημαντική.

Στην τελική, ας ξεκινήσουμε τώρα να φροντίζουμε λίγο περισσότερο το μυαλό μας και πολύ σύντομα θα αντιληφθούμε ότι αυτές οι περίοδοι που το θέλουμε να είναι ξυράφι, είναι πολύ περισσότερες και πιο τρανταχτές από αυτές που τώρα μας ώθησαν να γράψουμε αυτό το κείμενο. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη εξεταστικές, διαγωνισμούς και απαιτήσεις που σε θέλουν πάντα on the top of your game.

Ας δούμε όμως ποια είναι εκείνα τα απαραίτητα βήματα που η εμπειρία μας έχει δείξει ότι πρέπει να ακολουθήσεις, όχι για να 'γιατρέψεις' κάποια κατάσταση, αλλά για να κάνεις εσύ το καλύτερο δυνατόν ώστε να παρέχεις στο μυαλό σου τα εφόδια για να διαπρέπει. Πάμε με το τρίπτυχό μας.

Η εξάσκηση του μυαλού

Στα 90's είχαμε τα σταυρόλεξα, στα 00's είχαμε το sudoku και στα 10's έχουμε μία ραγδαία εξέλιξη στον τομέα των video games τα οποία μπορούν όχι απλά να εξασκήσουν τον εγκέφαλό μας αλλά να βοηθήσουν σημαντικά και στη θεραπεία διάφορων παθήσεων του εγκεφάλου. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ένα video game που θα συλλέγει στοιχεία για την έρευνα κατά της άνοιας, τον περασμένο μήνα βγήκε ακόμα ένα video game το οποίο μπαίνει στη μακρά εκείνη λίστα παιχνιδιών που βοηθούν στην θωράκιση του μυαλού έναντι στο Alzheimer.

Μπορεί για αρκετό καιρό, οι γονείς κυριότερα, να αντιδρούσαν σε αυτή τη λογική, γιατί νόμιζαν ότι τα παιδιά τους βρίσκουν άλλοθι στις συγκεκριμένες έρευνες για να παίζουν αλλά είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένο ότι τα παιχνίδια, είτε στα κινητά είτε στις κονσόλες, κρατούν σε εγρήγορση το μυαλό, όσο φυσικά τηρείται το μέτρο. Μικροί – μεγάλοι λοιπόν, ώρα να επιστρέψουμε στο gaming.

Η τόνωση του μυαλού

Αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο κομμάτι στο τρίπτυχο γιατί είναι και το πλέον πρακτικό. Το μυαλό ενός μαθητή ο οποίος φτάνει στη δική του Ιθάκη αλλά έχει ακόμα τον σκόπελο των Πανελληνίων, το μυαλό ενός φοιτητή που έχει καεί από τη χρονιά και τώρα κοντά στην εξεταστική νιώθει να τα φτύνει, το μυαλό ενός εργαζόμενου που ταξιδεύει ήδη στην άδεια του καλοκαιριού κατεβάζοντας ισχύ στις μηχανές, χρειάζονται όλα λίγη ενίσχυση. Χρειάζονται την απαραίτητη τόνωση που θα βελτιώσει τη μνήμη και τη γνωστική απόδοση, χρειάζονται εκείνη τη λύση που θα συνεισφέρει στην πνευματική συγκέντρωση που θα δούμε και παρακάτω, χρειάζονται ένα boost στην νοητική ικανότητα. Κι αυτό θα τους το δώσει ένα συμπλήρωμα διατροφής όπως το EVIOL Brain Function.

Σε μαλακή κάψουλα για εύκολη κατάποση αλλά και ταχύτατη απορρόφηση από τον οργανισμό, το EVIOL Brain Function είναι ιδανικό για περιπτώσεις έντονης πνευματικής κούρασης, εξασθενημένης μνήμης και διατήρησης της υγιούς λειτουργίας του εγκεφάλου. Είναι ιδανικό για μαθητές και φοιτητές, κατά τη διάρκεια εξετάσεων, ή σε περιπτώσεις που απαιτείται σκληρή πνευματική εργασία. Είναι ιδανικό ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όταν προκύπτει ανάγκη βελτίωσης της μνήμης. Όταν μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου και το μυαλό σου την απαραίτητη τόνωση, γιατί να μην το κάνεις;

Η συγκέντρωση του μυαλού

Μπορεί να σου φανεί σχεδόν κωμικό να κάνεις εσύ κάτι για την συγκέντρωσή σου αλλά μπορείς πράγματι. Σε ένα περιβάλλον στο οποίο η προσφορά της πληροφορίας είναι αδιανόητα μεγάλη, το μυαλό σου κατορθώνει να 'πιάσει' λίγες πληροφορίες και να επεξεργαστεί ακόμα λιγότερες. Με αυτό ως δεδομένο, κρίνεται απαραίτητο να προσπαθείς διαρκώς να συγκεντρώνεις την προσοχή σου σε εκείνο που έχει για εσένα κάθε φορά σημασία.

Αναφερθήκαμε προηγουμένως στις διάφορες 'δύσκολες' περιστάσεις, για τους μαθητές και τους φοιτητές αλλά και για κάθε έναν από εμάς στην καθημερινότητά του. Η ανάγκη για μεγαλύτερη συγκέντρωση γίνεται λοιπόν ακόμα πιο επιτακτική. Το EVIOL Brain Function όπως αναφέραμε παραπάνω, συνεισφέρει τα μέγιστα στην πνευματική συγκέντρωση αλλά για να την επιτύχεις πρέπει οπωσδήποτε να είσαι κι εσύ διατεθειμένος να θέσεις συγκεκριμένους στόχους και να τους επιτύχεις.

Το μυαλό, όσο και να μην του φαίνεται, θέλει κι αυτό λίγο λάδωμα. Κι αφού ξέρεις τώρα το τρόπο, το μυαλό σου είναι στα δικά σου χέρια.

×