Power Mommies - Τα Μυστικά των Super-Hero-Μαμάδων που όλες θα Θέλαμε να Ξέρουμε!

Ή αλλιώς η δική μου απάντηση στην ερώτηση: «Μα πώς τα προλαβαίνεις όλα;!»

Μα πώς τα προλαβαίνεις όλα; Θυμάμαι ρωτούσα κι εγώ παλιά, με απορία και θαυμασμό ταυτόχρονα όλες τις καινούργιες μαμάδες, τώρα ήρθε η στιγμή στη ζωή μου που δέχομαι κι εγώ αυτή την ερώτηση..! Οι απαντήσεις είναι τρεις και προσοχή, λειτουργούν μόνο σε συνδυασμό..!

Πώς προλαβαίνω λοιπόν..; 

Πρώτον: Η αλήθεια είναι, πως όσο κουρασμένη και να είσαι, όσο και να πρέπει το μυαλό σου είναι σε 1000 – και λίγα λέω- πράγματα ταυτόχρονα, όσο και πραγματικά να θέλεις να παρατείνεις λίγο τη μέρα για να χωρέσουν όλα όσα πρέπει να κάνεις, έχεις το καλύτερο καύσιμο: Την αγάπη των παιδιών. Είναι τόση και απερίγραπτη η χαρά που σου δίνουν που δεν σκέφτεσαι την κούραση, απλά συνεχίζεις..!

Δεύτερον: Δουλεύω ομαδικά. Έχω μάθει δηλαδή να συνεργάζομαι και να ζητάω βοήθεια πριν καταρρεύσω και πριν αρχίσω να γκρινιάζω! Οι βασικοί της ομάδας είμαστε «η μαμά κι ο μπαμπάς». Έπειτα, μοιράζω αρμοδιότητες σε όποιον εθελοντή – άλλο μέλος της οικογένειας θέλει και μπορεί να βοηθήσει. Έτσι, κανείς δεν μένει απέξω, είμαστε όλοι ικανοποιημένοι γιατί όλοι προσφέρουμε κι εγώ δεν τρελαίνομαι. Αυτό σημαίνει ελληνική οικογένεια άλλωστε…

Τρίτον: Δεν περιμένω να εξαντληθώ για να φροντίσω τον εαυτό μου. Γι' αυτό κάθε μέρα μαζί με το κυρίως γεύμα - που δεν το ξεχνάμε ποτέ - παίρνω μια κάψουλα EVIOL B-Complex, που περιέχει όλες τις πολύτιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος B, που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Έτσι, ενισχύω αποτελεσματικά τον οργανισμό μου για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις στρες - που μόνο όταν έχεις παιδιά μαθαίνεις πραγματικά τι πάει να πει στρες… Επίσης, περιέχει φολικό οξύ το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης καθώς και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι, καμία ίωση που φέρνουμε από τον παιδότοπο ή τον παιδικό σταθμό δεν με αγγίζει!

Και κυρίως, δεν ξεχνώ ποτέ πως πρέπει να είμαι γερή και πάνω απ’όλα δυνατή για να φροντίζω τα παιδιά μου, και για να νιώθω ευεξία και χαρά ακριβώς επειδή μπορώ και είμαι μια super μαμά!

Τελικά το να είσαι super mommy δεν είναι και τόσο δύσκολο! Αρκεί να οργανωθείς σωστά!

×