Τα πιο Τέλεια Καλοκαιρινά Θαλάσσια Σπορ και Πώς να Είσαι Πάντα Active!

Για να μη γκρινιάζουμε μόνο, να πούμε κι ένα μπράβο στη γενιά μας, που έκανε μόδα τα θαλάσσια σπορ!

Το θαλάσσιο σκι, οι καταδύσεις, το kitesurfing, η ιστιοπλοΐα, θεωρούνταν παλιότερα για κάποιο λόγο πολύ δύσκολα ή πολύ ακριβά και οι περισσότεροι από εμάς δεν τα τολμούσαν. Τα τελευταία χρόνια όμως, σαν να χει αλλάξει κάτι και όλοι επιδιδόμαστε σε αγαπημένα και μέχρι πρότινος παρεξηγημένα θαλάσσια σπορ. Χωρίς να αποκλείω τίποτα, μέχρι στιγμής έχω καταλήξει σε αυτά τα τρία, που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού μου…

Ιστιοπλοΐα: Εδώ που τα λέμε, να είσαι Έλληνας, με τέτοια ναυτική παράδοση και να μην έχεις κάνει ποτέ σου ιστιοπλοΐα, είναι σα να είσαι Ιταλός και να μην έχεις δοκιμάσει μακαρόνια! Το έχουμε στο αίμα μας, πώς να το κάνουμε; Γι αυτό από απλή παρέα φίλων γινόμαστε μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο πλήρωμα ενός ιστιοπλοϊκού, έτοιμοι να κατακτήσουμε τις θάλασσες και να ανακαλύψουμε απάτητες παραλίες. Τι κι αν κουνάει, αν κουραζόμαστε λίγο παραπάνω, αν ο καπετάνιος μας βάζει τις φωνές καμιά φορά…Έτσι χτίζονται οι πιο δυνατές εμπειρίες…

Καταδύσεις: Στην αρχή για να είμαι ειλικρινής, ήμουν λίγο επιφυλακτική. Κάποια καλά κρυμμένη φοβία ή η λανθασμένη εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικά δύσκολο, με κρατούσαν τόσα χρόνια μακριά από τους (κυριολεκτικά) θησαυρούς που κρύβει ο βυθός. Πρόκειται για μαγική εμπειρία. Ο τρόπος που αλλάζει η αίσθησή σου για τον χώρο, τον χρόνο, το σώμα σου, είναι απλά απερίγραπτος. Μη διστάζετε, οι παραλίες της Αττικής προσφέρονται για μοναδικές βουτιές και υπάρχουν πολλές καταδυτικές σχολές πλέον. Επιπλέον, γνωρίζεις νέους κι ενδιαφέροντες ανθρώπους! 

Εδώ είμαστε πέρσι κάνοντας καταδύσεις έξω από το κάστρο της Μονεμβασιάς.. Αχ τι ωραία!

Κανό και πάλι κανό. Καλή η παρέα, καλά τα ομαδικά σπορ, αλλά θέλω και λίγο χρόνο μόνη μου. Για μένα. Στο κανό. Εκεί που τα ξεχνάω όλα. Το χέρι μου ένα με το κουπί, γλιστράω πάνω στο νερό, κι όλα γίνονται εύκολα. Αν με αφήσεις φτάνω και μέχρι την Αφρική..! Βάζω κάθε φορά και πιο μακρινό στόχο, σπάω τα ατομικά μου ρεκόρ κι αναμετρώμαι με τον εαυτό μου, ώσπου να σταματήσω στη μέση του πουθενά, να ξαπλώσω πίσω και να χαλαρώσω.

Ένα λεπτό όμως…όλα αυτά θέλουν αντοχές. Απαιτούν δυνατό σώμα και γερό οργανισμό, αλλιώς μπορεί να γίνουν μέχρι και επικίνδυνα. Μην ξεχνάς, πως το καλοκαίρι εξαιτίας της ζέστης και του δυνατού ήλιου οι αντοχές σου εξαντλούνται πιο εύκολα. Πρέπει να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με σωστά συμπληρώματα διατροφής που θα σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεται. Εγώ έχω πάντα μαζί μου τις EVIOL MultiVitamin, που αποτελούν ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά για άτομα που αθλούνται, καθώς αποτελούν έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων απαραίτητων για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Η σύστασή τους είναι τέτοια, που καλύπτει τις διατροφικές ελλείψεις που προκύπτουν από τη μη ισορροπημένη διατροφή – γιατί ποιος τρώει σωστά το καλοκαίρι;! Κι επιπλέον, προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, επειδή όσο να 'ναι, μετά τα θαλάσσια σπορ, γιορτάζουμε τις επιδόσεις μας με ένα κοκτέιλ..!

Εντάξει όλα αυτά δεν θα τα κάνω φέτος με την μπέμπα στην κοιλιά μου, αλλά αποτέλεσαν βασικό στοιχείο του περσινού μου καλοκαιριού και ανυπομονώ για του χρόνου! Φέτος θα είμαι κάπως έτσι!

Εσάς όμως, που το καλοκαίρι σας είναι τόσο γεμάτο ενέργεια, σας ζηλεύω, να το ξέρετε!

×