Και οι Μαμάδες Έχουν τις Δικές τους Ασκήσεις, όχι Μόνες… μαζί με το Παιδάκι τους!

Δε χωράει αμφιβολία πως η απόκτηση ενός παιδιού είναι η πιο όμορφη στιγμή στη ζωή της γυναίκας! Όμως, με τον καιρό η γυναίκα έχει όλο και λιγότερο χρόνο για τον εαυτό της με αποτέλεσμα να τον παραμελεί και να πέφτει η αυτοπεποίθησή της.

Νομίζετε πως ήρθε η ώρα να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βρείτε και πάλι τη φόρμα σας, για να βλέπει το παιδάκι σας μια πιο χαρούμενη μαμά; Τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε γυμναστική, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου!

Το σώμα σας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε την άσκηση, πρώτον για να επανέλθει γρηγορότερα και δεύτερον, για να δυναμώσει ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στη δύσκολη καθημερινότητα. Ο ρόλος της μητέρας είναι πολύ απαιτητικός!

Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους πόνους σε μέση, πλάτη, αυχένα ενώ ταυτόχρονα θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια και καλύτερη ψυχολογία.

Εάν σας προβληματίζει το γεμάτο πρόγραμμα της ημέρας και το ότι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το παιδάκι σας, υπάρχει λύση. Συνδυάστε το!

Αν είστε εξοικειωμένες με την προπόνηση μπείτε σιγά σιγά στις συνηθισμένες σας δραστηριότητες και δώστε στο σώμα σας το χρόνο να προσαρμοστεί όσο πιο ομαλά και αβίαστα γίνεται.

Αν ξεκινάτε τώρα την γυμναστική τότε για αρχή Οι βόλτες με το καρότσι είναι το πρώτο σας βήμα. Στόχος είναι να καθιερώσετε είτε σε καθημερινή βάση είτε τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα 30 λεπτά με 1 ώρα περπάτημα με την παρέα του παιδιού σας.

Ξεκινήστε ξανά τις ασκήσεις kegel που κάνατε πριν την εγκυμοσύνη, σφίξτε τους μύες του πυελικού εδάφους για 10-20 δευτ. για 5-6 σετ. Οι κοιλιακοί μύες και μύες του περινέου είναι εξαντλημένοι από την εγκυμοσύνη και αυτές οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ, ειδικά αν έχετε προβλήματα ακράτειας.

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος σας είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Ένα πολύ εύκολο πρόγραμμα και συγχρόνως πολύ αποτελεσματικό για να ξεκινήσετε, είναι το παρακάτω:

  • 3 σετ των 10-15 επαναλήψεων καθίσματα
  • 3 σετ των 6-8 επαναλήψεων γυναίκεια push ups
  • 3 σετ των 12-15 επαναλήψεων ροκανίσματα κοιλιακών
  • 3 σετ 30 δευτ - 1 λεπτό σανίδα
  • 3 σετ των 10 δευτ - 30 δευτ πλάγια σανίδα
  • 3 σετ των 12-15 επαναλήψεων ραχιαίους

Ο χειμώνας ενδείκνυται για γυμναστική, κρύβει όμως και κινδύνους. Μην αφήσετε ένα κρυολόγημα να σας αποσπάσει από το καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής σας με το παιδάκι σας. Θωρακίστε την άμυνα οργανισμού σας με το συμπλήρωμα διατροφής EVIOL Echinacea & Vitamin C, που προσφέρει διπλή προστασία και τόνωση της άμυνας του οργανισμού. Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό της Εχινάκεια & Βιταμίνης C στη στήριξη του οργανισμού έναντι στις «χειμωνιάτικες επιθέσεις» που θα μπορούσαν να σας ρίξουν στο κρεβάτι, αφού:

  • Συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτήν την περίοδο να είστε 100% υγιής! Τόσο για εσάς όσο και για το παιδάκι σας!

Σημείωση: Ο μόνος νόμιμος ισχυρισμός υγείας για το προϊόν είναι «Η βιταμίνη C συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.»

- Στο παραπάνω κείμενο προσπάθησα να «στρογγυλέψω» το κείμενο (χειμωνιάτικες επιθέσεις, να σας ρίξουν στο κρεβάτι). Φυσικά και μπορεί να γραφτεί οτιδήποτε άλλο στη θέση του, αρκεί να μην υπονοεί δράση προϊόντος (π.χ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση των αρχικών σταδίων του κρυολογήματος).

×